Aescap Life Sciences & Aescap Genetics

Met meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van investeringen in de biotech / life sciences markt, biedt Aescap Life Sciences investeerders de mogelijkheid om te beleggen in toekomstige winnaars in deze sector. Een investering in het Aescap Life Sciences of Aescap Genetics fonds biedt niet alleen kans op een goed rendement, maar maakt tevens de ontwikkeling van betere behandelingen mogelijk van ziekten die nu nog onvoldoende behandelbaar zijn zoals ALS, Alzheimer, Artritis, Kanker, MS, Obesitas, Parkinson en vele andere aandoeningen. Onze life sciences / biotech fondsen investeren ieder in een gefocust portfolio van circa 20 bedrijven, voornamelijk in Europa en de VS.

Aescap Life Sciences

Om het investeringsrisico zo laag mogelijk te houden, spreidt het fonds zijn portfolio over bedrijven die zeer uiteenlopende medische technologieen exploiteren. Zij ontwikkelen geneesmiddelen of medische apparatuur voor de behandeling van uiteenlopende ziektes. Daarnaast wordt gediversificeerd over bedrijven in diverse ontwikkelingsfases en in verschillende geografische gebieden.

Lees hier meer over onze strategie 

De doelstelling van het Aescap Life Sciences fonds is het behalen van een gemiddeld jaarlijks netto rendement (na aftrek van kosten) van 20% over de middellange termijn (4-5 jaar). Voor vermogensbeheerders geldt er geen minimum investeringsbedrag, maar het minimumbedrag per storting dient EUR 10.000,- te zijn. Voor andere investeerders bedraagt het minimumbedrag EUR 500.000 met een uitzondering voor family & friends van EUR 101.000. Investeerders kunnen tweemaal per maand in- en uittreden.

ISIN Code Aescap Life Sciences: NL0012343958

Bloomberg: AESCAPI NA Equity

Aescap Genetics

Zeas jaar na de start van Aescap Life Sciences is in januari 2022 ons tweede tweede life sciences / biotech beleggingsfonds van start gegaan, genaamd Aescap Genetics. De voordelen van Genetics geneesmiddelen zijn dat ze de oorzaak van een ziekte aanpakken in plaats van enkel de symptomen te bestrijden. Zo kunnen niet alleen betere geneesmiddelen worden ontwikkeld, maar ook geneesmiddelen voor ziektes waarvoor momenteel nog geen behandeling beschikbaar is. Onder Genetics geneesmiddelen verstaan we RNA, gen- en celtherapie. Genetics wordt gezien als ‘the next big thing’ in biotech.

Er zijn momenteel zo’n 125 beursgenoteerde biotech bedrijven die reeds 50 Genetics geneesmiddelen op de markt hebben. Verder zijn er bijna 900 Genetics medicijnen die reeds in mensen worden getest waarvan er ruim 125 in de laatste klinische fase zitten. En die aantallen nemen heel snel toe.

Aescap heeft sinds 2016 ervaring opgedaan met het investeren in beursgenoteerde Genetics bedrijven, hetgeen heeft geleid tot de launch van het eerste Europese Genetics fonds. De Aescap Genetics portfolio bestaat uit zo’n 15-20 beursgenoteerde bedrijven die ieder het potentieel hebben binnen 3-4 jaar minimaal in waarde te verdubbelen. Het investment team van Aescap heeft ook zelf aanzienlijk in dit fonds geïnvesteerd.

De minimum inleg in Aescap Genetics bedraagt EUR 100.000,-. Voor vermogensbeheerders geldt een minimum per storting van EUR 10.000,-. Investeerders kunnen wekelijks in het fonds toe- en uittreden.

ISIN Code Aescap Genetics: NL0015000PS9

Bloomberg: AESCGEI NA Equity

Aescap Life Sciences