Beleggen in biotech

Serieuze groeimarkt

De biotech markt is een grote en snelgroeiende markt. De substantiële groei van de biotech markt, ook wel de life sciences markt genoemd, wordt gedreven door een vergrijzende bevolking en een toenemende vraag naar ‘westerse’ geneesmiddelen in opkomende economieën. Maar de belangrijkste aanjager in deze sector is het tempo van innovatie. Na 30 jaar ontwikkeling komen baanbrekende technologieën als RNA-, gen-, en celtherapieën op de markt. Deze maken de ontwikkeling van meer effectieve en veiliger medicijnen mogelijk.

Dit alles, samen met een nog immer groeiend begrip over genetica en ziektebeelden en met meer dan 7000 zeldzame ziekten waar nog geen behandeling voor bestaat, maakt dat we kunnen verwachten dat de markt voor innovatieve medicijnen de komende decennia nog gestaag zal blijven groeien. Deze factoren tezamen zijn de drijfveer achter een groeiende vraag naar verbeterde en doelmatige medicijnen, diagnostica en medische apparatuur. Aangezien er rond de 1000 beursgenoteerde biotech bedrijven zijn, heb je een expert nodig om in dit veld die bedrijven te selecteren die het beter zullen gaan doen dan hun concurrenten.

Hoge overnamepremies

De grote farma- en biotech bedrijven worden steeds afhankelijker van de kleine innovatieve biotech bedrijven als aanjagers van hun productpijplijn. De biotech sector staat bekend om de aantrekkelijke premies die worden betaald in overnames van deze bedrijven. De gemiddelde premie die in de laatste jaren betaald is bij een overname, ligt boven de 50% en ook al investeren we nooit op basis van M&A geruchten, de premies die we ontvangen zorgen voor een mooi extra rendement van Aescap.

Gespecialiseerde markt

Wij zijn ervan overtuigd dat je, om een succesvolle langetermijn investeerder in beursgenoteerde biotech bedrijven te kunnen zijn, alle aspecten van deze complexe markt moet kennen. De meeste van onze teamleden hebben decennialange ervaring in deze sector opgebouwd. Dat zorgt voor een diepgaand begrip van de markt en de kansen en bedreigingen voor individuele bedrijven. Ondersteund door een zeer uitgebreid netwerk van medische specialisten en professionals uit de sector, investeren we enkel op basis van ‘high conviction’, één van de voornaamste drijvers van een goede performance.

Biotech