Opzet fonds

Structuur, dienstverleners en governance

Aescap Life Sciences is een fonds voor gemene rekening. Het fonds is transparant voor belastingdoeleinden. Stichting Aescap Life Sciences treedt op als juridisch eigenaar. Het statutaire doel van de juridisch eigenaar is om op te treden als juridisch eigenaar van de beleggingen van het fonds en om de belangen van de beleggers te beschermen zoals wettelijk bepaald. De beheerder heeft IQEQ Financial Services B.V aangesteld als administrateur van het fonds. De werkzaamheden van de administrateur omvatten o.a. de intrinsieke waarde berekening van het fonds, die tweemaal per maand plaats vindt, en de participantenadministratie. Darwin Depositary Services B.V. (DDS) is aangesteld als depositary van het fonds en heeft de taak de belangen van de beleggers in het fonds te beschermen/behartigen. De bewaarder de bewaarneming (bewaring) van de relevante fondsactiva gedelegeerd aan Saxo Bank. Daarnaast heeft het fonds een Investor Advisory Committee welke het beheer van het fonds monitored, en adviseert over eventuele wijzigingen in de prospectus en conflicts of interest situaties.

Lijst van betrukken partijen

Investor Advisory Committee

Peter Jan Rubingh

Peter Jan is ruim 35 jaar actief op het gebied van investeren en beleggen in verschillende disciplines en in nagenoeg alle asset classes. Van 1979 – 1993 was Peter Jan werkzaam bij The Noro Group of Companies. Hierna werkte hij voor W.P. Stewart & Co en zijn eigen bedrijf TPR & Partners van 1993 – 2008 en bij Oyens & Van Eeghen van 2009 – 2013. Sinds 2014 is Peter Jan onafhankelijk en zelfstandig en voornamelijk actief als actieve en betrokken investeerder/belegger.

Fred Oudshoorn

Fred Oudshoorn is apotheker en oprichter en directeur van Jonghoud International, een beleggingsonderneming met investeringen in zowel private als beursgenoteerde innovatieve medische ondernemingen. Als apotheker bouwde hij “De Vier Vijzels” tot een keten van 40 apotheken, om deze later te verkopen aan Alliance Unichem. Ook is hij oprichter van MediZorg, en voormalig voorzitter van de raad van commissarissen van Sinensis Laboratoria.

Toezicht