Aescap logo

It's all about People

Aescap 2.0

Aescap 2.0 is een open-end beleggingsfonds dat in publieke biotech / life sciences bedrijven investeert. Het fonds investeert in zeer innovatieve bedrijven die nieuwe medicijnen of diagnostica ontwikkelen en commercialiseren.
De life sciences markt is een grote en snel groeiende markt waar baanbrekende innovaties wereldwijd op een zeer winstgevende manier kunnen worden geëxploiteerd. De geneesmiddelen en diagnostica markt groeit de komende 10-15 jaar naar verwachting snel als gevolg van:

  1. Een hogere levensverwachting (vooral in opkomende economieën) tezamen met de vergrijzing zorgen beide voor een grotere vraag naar betere en kosten besparende medicijnen, diagnostiek en medische technologie;
  2. Een nog onvervulde medische behoefte voor ziektes zoals Alzheimer, Artrose, Diabetes, MS, Obesitas, Kanker, Parkinson en vele andere ziektes;
  3. Ongeveer 6,000 zeldzame ziektes waar nog helemaal geen medicijnen voor beschikbaar zijn.

Aescap 2.0 heeft een geconcentreerde portefeuille met ongeveer 18 posities. Binnen de biotech focus van het fonds, wordt er gespreid over verschillende ziektes, geografieën en fases van bedrijfsontwikkeling. De doelstelling van het fonds is om een minimaal gemiddeld netto rendement van 20%+ over de middellange termijn te maken (4-5 jaar).

De naam Aescap komt van Aesculapius, de Romeinse god van geneeskunde, en het Engelse woord Capital. Het eerste fonds onder de naam Aescap was Aescap 1, een venture capital fonds dat investeerde in de life sciences industrie en door Dinko Valerio, Michiel de Haan en Patrick Krol in 2006 is gelanceerd. Hierop volgend is Patrick Krol in maart 2016 met Aescap 2.0 van start gegaan.

 

Patrick Krol

De Portfolio Manager van Aescap 2.0 is Patrick Krol. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring in de life sciences sector. Hij ontwikkelde in deze periode een investeringsstrategie gebaseerd op zijn eigen ervaringen als investeerder in (beursgenoteerde) medische bedrijven.

 

Fondsbeheer

Aescap 2.0 wordt beheerd door Privium Fund Management B.V. (Privium) als Alternative Investment Fund Manager van het fonds. Privium is een fondsbeheerder met kantoren in Amsterdam, Londen en Hong Kong met een focus op alternatieve investeringen. De Fondsbeheerder is verantwoordelijk voor het beheer van het fonds in overeenstemming met de bepalingen in de fondsdocumentatie en wetgeving. Privium Fund Management B.V. (‘Privium’) heeft een vergunning als beheerder van beleggingsinstellingen conform de Alternative Investment Fund Manager Directive (‘ AIFMD’ ). Het Fonds en de Beheerder, Privium, zijn beiden opgenomen in het register dat wordt gehouden door de Stichting Autoriteit Financiële Markten (AFM) (www.afm.nl). Privium beheert als groep meer dan USD 2,3 miljard. Bezoek voor meer informatie over de fondsbeheerder de website van Privium op: www.privumfund.com.