It's all about People

Ons team

Patrick Krol, Portfolio Manager

Patrick is van 1995 tot 2004 als oprichter en managing director van consultancy bedrijf Firm United Healthcare B.V. verantwoordelijk geweest voor de groei van het bedrijf tot marktleider op het Europese continent. Firm United Healthcare verzorgde marktonderzoek en strategisch advies binnen de medische markt. Gedurende deze periode heeft Patrick 35 beursgenoteerde biotech en farma bedrijven geholpen hun producten op de markt te brengen en laten groeien. De in die periode opgedane kennis en ervaring gebruikt hij tegenwoordig in de selectie en begeleiding van bedrijven van Aescap’s portfolio.

Patrick heeft meer dan 30 jaar ervaring als private investeerder in beursgenoteerde biotech bedrijven. Sinds 2005 investeert Patrick als een professional in zowel private als beursgenoteerde Life Science bedrijven. Sinds 2004 is hij daarnaast actief (geweest) als commissaris bij 10 zowel private als beursgenoteerde biotech/ life sciences bedrijven. In 2003 werd hij gastdocent op de bedrijfskunde faculteit van de Universiteit Wageningen met als thema “Strategie in de Farmaceutische Industrie”. Hij publiceerde meerdere artikelen op het gebied van marketingstrategieën in de farmaceutische industrie en was spreker en moderator op diverse medische seminars en congressen. Patrick studeerde fysiotherapie gevolgd door een tweede-fase opleiding bedrijfskunde. Later in zijn carrière voltooide hij een MBA aan LMS.

Paolo del Bufalo, Analist

Paolo Del Bufalo behaalde zijn Bachelor aan La Sapienza Universiteit van Rome om vervolgens twee Masters aan de Universiteit Leiden te doen: Chemical Biology Research en Science Based Business. Gedurende zijn academische carrière was hij gefocust op supramoleculaire chemie en fotochemie voor applicaties in de medische chemie. Tijdens zijn business studie leerde hij zijn wetenschappelijke achtergrond te combineren met bedrijfskundige aspecten, met een focus op lange termijn investeren. Paolo is in 2018 bij Aescap in dienst getreden als analist.

Tristan Maguet, Analist

Tristan Maguet heeft een Pharm.D van de Universiteit Grenoble Alpes en een MSc in Management van de ESSEC Business School in Parijs. Tijdens zijn farmaceutische studie specialiseerde Tristan zich in de industrie van de biotechnologie en leidde hij een project waarbij hij alle fasen van ontwikkeling tot registratie van een menselijk groeihormoon doorliep. Tristan ontwikkelde zijn kennis in de gezondheidszorg tijdens zijn stages bij Aescap Life Sciences als analist en bij venture capital fonds Andera Partners in hun BioDiscovery-franchise als biotech- en medtech-analist. Tristan trad in 2019 in dienst bij Aescap Life Sciences als analist.

Per 1 juni 2021, Analist

Studeerde farmacie in Frankrijk waarna hij een aan een toonaangevende business schools een master’s studie voltooide in corporate strategy. Na een stage bij een biotech venture capital fonds startte hij bij een biotech incubator in Parijs van waaruit hij een overstap maakte naar een gentherapie bedrijf in de functie van chief of staff. We zien uit naar zijn komst op 1 juni en hebben vol vertrouwen in zijn toegevoegde waarde voor Aescap.

Bo Jesper Hansen (1958), Portfolio Adviseur

Bo Jesper Hansen, M.D., PhD, is van oorsprong uroloog en chirurg en was tot mei 2016 executive chairman van Swedish Orphan Biovitrum AB (SOBI AB), een biotech bedrijf genoteerd aan de Zweedse beurs met een waarde van destijds ongeveer €3.5 miljard. Hij is voorzitter bij Karolinska Development AB en is ook commissaris van de biotech bedrijf Orphazyme ApS. Dr. Hansen vervulde de rol van CEO en voorzitter van de raad van commissarissen van Swedish Orphan International (1998-2010) tot de fusie met Biovitrum, waar Swedish Orphan Biovitrum uit voort kwam. Hij was commissaris bij Gambro tot de acquisitie door Baxter, en van Zymenex, tot de acquisitie door Chiesi. Dr. Hansen was de uitvoerende voorzitter van de raad van commissarissen van Ablynx tot aan de acquisitie door Sanofi, als ook van Topotarget en leidde in deze functie de fusie met BioAlliance, waar OnXeo uit voort kwam. Hij is oprichter van Scandinavian Medical Research waar hij als Medisch Adviseur heeft gediend voor multinationals zoals Synthélabo, Pfizer, Pharmacia en Yamanouchi Pharmaceutical. Hij maakte eveneens deel uit van de raad van commissarissen van Topotarget A/S, CMC AB, MipSalus ApS, Kontrast AB, Hyperion Therapeutics Inc., Newron Pharmaceuticals SpA, Novagali Pharma SA en Vivolution AS.

Dr. Hansen heeft een uitgebreide kennis van het opzetten van klinische studies, regelgeving, geneesmiddelenbewaking en business development. Hij heeft ook een M.D. in urologie en is gepromoveerd aan de Universiteit van Kopenhagen. De heren Krol en Hansen leerden elkaar in 2012 kennen als commissaris bij het biotech bedrijf Orphazyme SpA en werken sindsdien samen.

Fred Oudshoorn (1950), Portfolio Adviseur

Fred Oudshoorn is apotheker en oprichter en directeur van Jonghoud BV, een beleggingsonderneming met investeringen in private en beursgenoteerde innovatieve medische ondernemingen. Als apotheker bouwde hij “De Vier Vijzels” tot een keten van 40 apotheken om deze later te verkopen aan Alliance Unichem. Ook is hij de oprichter van MediZorg, voormalig voorzitter van de raad van commissarissen van Sinensis Laboratoria en is hij lid van de raad van toezicht van Kadans en Kadans Science Partners. De heren Krol en Oudshoorn ontmoetten elkaar voor het eerst in hun functie als commissaris bij een biotech bedrijf in 2012 waarna zij al snel elkaars passie voor het investeren in beursgenoteerde medische bedrijven ontdekten en hun kennis en ervaring gingen delen.

Gert Hoogland (1956), Portfolio Adviseur

Gert Hoogland, M.D., MBA (INSEAD) is een arts en voormalig farmaceutische bestuurder met uitgebreide operationele ervaring die startte in 1982 als Medisch Adviseur bij Organon in Oss (Nederland), gevolgd door CEO posities bij Schering AG in Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. Hierna richtte hij Pharmaplan Pty Ltd op in Johannesburg, wat uitgroeide tot de marktleider in de distributie van Specialty Pharma in Afrika. Pharmaplan vertegenwoordigt bedrijven als Biogen, Bracco, Recordati, Ipsen, Genzyme en Shire. Na de verkoop van zijn bedrijf aan het Canadese Specialty Pharma bedrijf Paladin Inc., verhuisde hij naar Zurich waar hij HealthCrest AG startte, een healthcare investerings- en consultancy bedrijf. Dhr. Hoogland heeft geïnvesteerd in vele private en beursgenoteerde healthcare bedrijven in onder meer Europa, India, China, Verenigde Staten en Afrika. Bij vele van deze bedrijven is hij ook lid van de raad van commissarissen. Dhr. Krol en Dhr. Hoogland kennen elkaar sinds 2013 als investeerders in i-Optics BV.

Patricia Allam, Head of Investor Relations

Patricia Allam is sinds begin 2021 werkzaam bij Aescap Life Sciences na 8 jaar in investor relations gewerkt te hebben bij de Danske Bank en Tessin Nordic. Gedurende haar carrière heeft ze met uiteenlopende investeerders over de gehele wereld samengewerkt, van institutionele investeerders tot aan family offices en vermogende particulieren. Specifiek in Scandinavië heeft ze een breed netwerk na in zowel Kopenhagen, Helsinki en Stockholm gewerkt te hebben. Patricia heeft een master’s titel in finance en accounting en behaalde haar MBA aan de IMD Businees School in Lausanne.

Michiel de Haan (1947), Fondsadviseur

Michiel de Haan is actief als Life Science investeerder sinds 1987 toen hij Atlas Venture begon, een spin-out van de ING bank. Atlas ontwikkelde onder zijn leiderschap tot een Europees-Amerikaans venture capital onderneming met kantoren in Amsterdam, München, Boston en Londen en investeerde in meer dan 300 venture-backed bedrijven in IT en Life Sciences. Michiel heeft vele commissariaten bij Life Science bedrijven gehad, onder andere bij Crucell NV en Morphosys AG.

Michiel was voorzitter van de European Venture Capital Association (EVCA) en medeoprichter van de European Venture Philantropy Association (EVPA). Michiel studeerde economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Van 1974 tot 1980 werkte hij bij NMB (nu ING). Hij vertegenwoordigde de bank bij haar eerste Nederlandse Venture Capital fondsen en startte NMB-Participatie, wat hij later kocht en waaruit hij Atlas Venture oprichtte. Michiel is medeoprichter en General Partner bij Aescap I en fondsadviseur voor Aescap Life Sciences.

Team