De Biotech / Life Sciences Markt

Aescap Life Sciences investeert in één van de meest stabiele en grootste groeimarkten die er is: de biotech/life science markt. Binnen deze markt focussen we ons op bedrijven die innovatieve geneesmiddelen en diagnostica ontwikkelen en op de markt brengen. In Europa en Amerika tezamen zijn er al zo’n 800 beursgenoteerde biotech bedrijven actief met een grote verscheidenheid aan geneesmiddelen voor de behandeling van duizenden verschillende medische aandoeningen.

Serieuze Groeimarkt

De sterk vergrijzende populatie, de opkomst van cel- en gentherapie en de snelle technologische ontwikkelingen die leiden tot de zogenaamde ‘precision medicine’, zijn belangrijke factoren die verantwoordelijk zijn voor de sterke groei van de biotech markt. Daarnaast zien we dat Westerse geneesmiddelen ook steeds meer worden gebruikt in de opkomende economieën. In deze nieuwe markten zien we groei in de dubbele cijfers. Dit alles, tezamen met een nog immer groeiend begrip van de genetica en ziektebeelden, en met meer dan 7000 ziektes zonder enige behandeling, maakt het evident: er valt nog heel veel groei te behalen in deze sector.

Hoge Overname Premies

De grote farma- en biotech bedrijven worden steeds afhankelijker van de kleine innovatieve biotech bedrijven. Een samenwerkingsverband met en/of acquisitie van deze kleine ondernemingen lijkt voor hen steeds meer noodzakelijk om hun pijplijn aan geneesmiddelen te vergroten of zelfs op pijl te houden. De biotech sector staat bekend om de aantrekkelijke premies die worden betaald in overnames van deze bedrijven. De gemiddelde premie, die in de laatste jaren betaald is bij een overname, ligt boven de 50%. Ook al speculeren we met Aescap Life Sciences niet op overnames, ze kunnen alsnog voor een mooi extra rendement zorgen.

Gespecialiseerde Markt

Wij zijn ervan overtuigd dat je, om een succesvolle investeerder in de biotech te kunnen zijn, alle aspecten van deze complexe markt moet kennen, begrijpen en continue moet volgen. De meesten van onze teamleden hebben decennialange ervaring in deze sector opgebouwd. Dat zorgt voor een zeer goed begrip van de markt en een goede analyse van de kansen en bedreigingen voor individuele bedrijven. Ondersteund door een immens netwerk van medische specialisten en professionals uit de industrie, investeren we enkel op basis van ‘high conviction’, één van de voornaamste drijvers van een goede performance.

Onze markt