Aescap logo

It's all about People

Toezicht

Aescap 2.0 is een Fonds voor Gemene Rekening. Het Fonds is transparant voor belastingdoeleinden. Stichting Aescap 2.0 treedt op als juridisch eigenaar. Het statutaire doel van de wettelijke eigenaar is om op te treden als juridisch eigenaar van de beleggingen van het fonds en om de belangen van de beleggers te beschermen zoals vereist door de wet. IQEQ Financial Services B.V is door de Beheerder aangesteld als administrateur van het Fonds. Dit omvat o.a. de berekening van de intrinsieke waarde van het Fonds en de participantenadministratie. Darwin Depositary Services B.V. (DDS) is aangesteld als Depositary van het Fonds en heeft tot taak de belangen van de beleggers in het Fonds te beschermen. De bewaarder heeft aan BinckBank N.V. de bewaarneming (bewaring) van de relevante fondsactiva gedelegeerd.
 
 

Fondsstructuur

Fondsstructuur
 

Investor Advisory Committee

Peter Jan Rubingh

Peter Jan Rubingh

Peter Jan is ruim 35 jaar actief met investeren en beleggen. In verschillende disciplines, in nagenoeg alle asset classes en in goede en slechte tijden. Van 1979 – 1993 was Peter Jan werkzaam geweest bij The Noro Group of Companies, vervolgens van 1993 – 2008 zowel bij zijn eigen bedrijf TPR & Partners en bij W.P. Stewart & Co, en van 2009 – 2013 bij Oyens & Van Eeghen. Sinds 2014 is Peter Jan onafhankelijk en zelfstandig en voornamelijk actief als actieve en betrokken investeerder/belegger.

 

Fred Oudshoorn

Fred Oudshoorn

Fred Oudshoorn is apotheker en oprichter en directeur van Jonghoud BV, een beleggingsonderneming met investeringen in private en beursgenoteerde innovatieve medische ondernemingen. Als apotheker bouwde hij “De Vier Vijzels” tot een keten van 40 apotheken om deze later te verkopen aan Alliance Unichem. Ook is hij de oprichter van MediZorg, voormalig voorzitter van de raad van commissarissen van Sinensis Laboratoria en is hij lid van de raad van toezicht van Kadans en Kadans Science Partners. De heren Krol en Oudshoorn ontmoetten elkaar voor het eerst in hun functie als commissaris bij een biotech bedrijf in 2012 waarna zij al snel elkaars passie voor het investeren in beursgenoteerde medische bedrijven ontdekten en hun kennis en ervaring gingen delen.

 

Michaël Mellink

Michaël Mellink is de Managing Partner bij het Amsterdamse kantoor van executive search bureau Odgers Berndtson. Hier is hij ook hoofd van de takken Life Sciences en Fast Moving Consumer Goods. Hij werkt op alle functionele disciplines maar met de nadruk op CEO/MD, CFO, Senior Commercial en Human Resources. Daarnaast is hij sinds 2011 ook bestuurslid van Odgers Berndtson International

Voor Odgers Berndtson werkte Michaël bij Cephalon, een biofarmaceutisch bedrijf in de VS. Hier was hij General Manager voor het opzetten van het Benelux kantoor en diens activiteiten alsook voor de Europese business development. Hij heeft ook voor Eli Lilly and Company gewerkt in senior commercial en management posities. Michaël heeft een Bachelor in fysiotherapie en heeft daarnaast Orthopedische geneeskunde gestudeerd.