Aescap logo

It's all about People

Onze markt

Aescap investeert in één van de meest stabiele en grootste groeimarkten, de life science markt. Binnen de life science markt, ook wel ‘biotech markt’ genoemd, focussen we op bedrijven die innovatieve geneesmiddelen en diagnostica ontwikkelen en op de markt brengen. In Europa en Amerika tesamen zijn meer dan 700 beursgenoteerde bedrijven actief met een grote verscheidenheid aan geneesmiddelen voor de behandeling van duizenden verschillende medische aandoeningen.
 

Serieuze Groeimarkt

Een vergrijzende populatie, snelle technologische ontwikkelingen die leiden tot zogenaamde ‘precision medicine’ en de opkomst van cel- en gentherapie zijn factoren die verantwoordelijk zijn voor een sterke groei. Verder worden Westerse medicijnen ook steeds meer gebruikt in de opkomende markten wat zorgt voor dubbele groeicijfers voor biotech bedrijven actief in deze markten. Tezamen met een immer groeiend begrip genetica en ziektebeelden, en met meer dan 6000 ziektes zonder enige behandeling, verwachten wij dat de markt voor innovatieve medische behandelingen nog decennia een groei zal laten zien.
 

Hoge Overname Premies

Grote farma en biotech bedrijven zijn steeds meer afhankelijk van acquisities van kleine innovatieve bedrijven om hun pijplijn aan geneesmiddelen op pijl te houden of te vergroten. De biotech sector is bekend om de aantrekkelijke premies die worden betaald in overnames van deze bedrijven. De gemiddelde premie die in de laatste jaren betaald is bij een overname ligt boven de 50%. Ook al speculeren we met Aescap 2.0 niet op overnames, alsnog zorgen ze geregeld voor een mooi extra rendement op een investering.
 

Gespecialiseerde Markt

Wij zijn ervan overtuigd dat om een succesvolle investeerder in biotech bedrijven te zijn, je alle aspecten van deze complexe markt moet begrijpen en continue moet volgen. De meeste van onze teamleden hebben decennia ervaring in deze sector wat zorgt voor een zeer goed begrip van de markt en de kansen en bedreigingen voor individuele bedrijven. Ondersteund door een immens netwerk van medisch specialisten en professionals uit de industrie, investeren we enkel met een ‘high conviction’ wat bekend is als één van de voornaamste drijvers van een goede performance.