Aescap logo

Sustained Growth

Aescap 2.0

Aescap 2.0 is een Fonds voor Gemene Rekening met een open einde en investeert in beursgenoteerde bedrijven die veelbelovende medicijnen ontwikkelen en/of vermarkten. Het fonds heeft een geconcentreerde portfolio en investeert in ongeveer 18 bedrijven uit een totale pool van meer dan 600 beursgenoteerde bedrijven in de biotech sector. Onze significante outperformance van onze benchmark, de Nasdaq Biotech Index (NBI), wordt gedreven door alleen de bedrijven te selecteren die een uitstekend management team hebben, innovatieve producten ontwikkelen, een laag risico profiel hebben alsook een serieuze onderwaardering.
Teneinde het risico zo laag mogelijk te houden, spreidt het fonds zijn portfolio over verschillende ziektebeelden, ontwikkelingsfases en geografieen. Lees meer over onze strategie hier. De doelstelling van het fonds is om de ontwikkeling van een nieuwe generatie (verbeterde) geneesmidddelen mogelijk te maken en in parallel een gemiddeld jaarlijks netto rendement van 20%+ voor investeerders te realiseren.
 
ISIN Code Aescap 2.0: NL0012343958
 
Netto performance tot aan 30-04-18:

STD YTD 1 maand 3 maanden 6 maanden
30,6% 11,2% 3,1% -4,7% 0,8%

Download ons Fact Sheet
Download ons Inschrijfformulier
Vraag onze Prospectus aan
 

Aescap Venture 1

Aescap startte in 2006 met het eerste fonds ‘Aescap Venture 1’ met een fondsomvang van 100 miljoen euro. Het fonds heeft geïnvesteerd in 12 private medisch innovatieve bedrijven verspreid over Europa en denkt een fondsmultiple van 2,4x te gaan behalen. . Aescap Venture 1 kent inmiddels meerdere succesvolle exits en heeft twee bedrijven naar de Euronext beurs gebracht. Momenteel heeft het fonds nog een aantal high potential bedrijven in de portfolio met de intentie deze de komende jaren te verkopen. Aescap Venture 1 is niet open voor nieuwe investeerders en doet ook geen nieuwe investeringen meer. Managing Partner van Aescap Venture 1, Patrick Krol, besloot in 2015 Aescap 2.0 te starten en niet langer in private maar in beursgenoteerde biotech bedrijven te gaan investeren. Dit op basis van zijn ervaring als investeerder in zowel private als publiek biotech bedrijven. Zijn conclusie was dat investeren in beursgenoteerde biotech een gezonder risico/rendement profiel kent. Klik hier voor meer informatie over Aescap Venture 1.