Aescap logo

It's all about People

Onze markt

Aescap investeert in één van de meest stabiele en grootste groeimarkten, de life science markt. Binnen de life science markt, ook wel ‘biotech markt’ genoemd, focussen we op bedrijven die innovatieve geneesmiddelen en diagnostica ontwikkelen en/of vermarkten. Binnen deze markt zijn er meer dan 700 bedrijven genoteerd aan de Europese of Amerikaanse beurs die actief zijn in een grote verscheidenheid aan medische aandoeningen.
 

Serieuze Groeimarkt

Een vergrijzende populatie, de hedendaagse ontwikkelingen van precision medicine en de opkomst van cel- en gentherapie zijn enkele factoren verantwoordelijk voor een sterke groei. Verder worden Westerse medicijnen ook steeds meer gebruikt in de opkomende markten wat zorgt voor dubbele groeicijfers voor biotech bedrijven actief in deze markten. Tezamen met een immer groeiend begrip van humane genetica en ziektebeelden en met meer dan 7000 zeldzame ziektes zonder geschikte behandeling, verwachten wij dat de markt voor innovatieve medische behandelingen nog decennia een stabiele groei zal laten zien.
 

Hoge Overname Premies

Grote farma en biotech bedrijven zijn steeds meer afhankelijk van acquisities van kleine innovatieve bedrijven om hun pijplijn te kunnen voeden. Onze sector is bekend om de aantrekkelijke premies die worden betaald in deze overnames. De gemiddelde premie die in de laatste jaren betaald is bij een overname ligt rond de 50%. Ook al speculeren we met Aescap 2.0 niet op overnames, alsnog zorgen ze geregeld voor een aantrekkelijk rendement op een investering.
 

Gespecialiseerde Markt

Wij zijn ervan overtuigd dat om een succesvolle investeerder in biotech bedrijven te zijn, je alle aspecten van deze complexe markt moet begrijpen en continue moet volgen. De meeste van onze teamleden hebben decennia ervaring in deze sector wat zorgt voor een zeer goed begrip van de markt en de kansen en bedreigingen voor individuele bedrijven. Ondersteund door een immens netwerk van medisch specialisten en professionals uit de industrie, investeren we enkel met een ‘high conviction’ wat welbekend is als één van de voornaamste drijvers van outperformance.